DÜZCE / MERKEZ - Düzce Bilim ve Sanat Merkezi

DÜZCE BİLSEM YEDİGÖLLER GEZİSİ VE SONBAHARDA BENİM RENKLERİM KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI

13-10-2022

FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Yarışmanın adı:" SON BAHARDA BENİM RENKLERİM " konulu Fotoğraf Yarışması.

Yarışmanın amacı: Öğrencilerimizin ve velilerimizin doğanın en güzel renklerini yansıtan, görsel açıdan zengin obje ve nesnelerin olduğu fotoğrafı çekmelerinin yanında canlılarla birlikte doğanın renklerini tanımalarını, sanatsal yönden gelişmelerini, hayal güçlerini zenginleştirmelerini ve teknik bilgi ve beceriler kazanmalarını sağlamak, sanatsal potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri uygun bir ortam hazırlamak ve öğrencilerimize yeni hobiler kazandırmak.

Yarışmanın konusu: Yedigöller'in eşsiz doğası ve manzarası eşliğinde en güzel kareyi bulmak.

Katılım Şartları:

• Her katılımcı sadece 1 eser ile yarışmaya katılabilir.
  • Yarışmaya sadece özgün fotoğraflar kabul edilecektir.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğraflar, JPEG formatında gönderilecektir. Fotoğraflar renkli ya da siyah-beyaz olabilir.
  • Her fotoğrafa isim verilerek kime ait olduğu ve öğrenci yada veli olarak belirtilmesi veli ise hangi öğrencinin velisi olduğu belirtilmelidir.
  • Katılımcı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafın tamamen kendisine ait olduğunu ve bütün izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
  •  Eserlerin Verilmesi:

Diğer Hususlar:

• Teslim edilen fotoğraflar, dereceye giren ve sergilenmeye layık bulunanlar dahil hiçbir fotoğraf geri verilmeyecektir.
  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Yarışmaya katılan tüm fotoğraflar Düzce Bilsem'de belirlenen komisyonca seçilecektir.
  • Ödül verilen fotoğraflar ile sergilenmesi uygun görülen ilk 20 fotoğraf Düzce Bilsem'de sergilenecektir.
  • Düzce BİLSEM, kendi bünyesinde hazırlayacağı her türlü basılı yayın ve internet ortamında, fotoğrafları yayınlayabilecektir.
  • Yarışmada dereceye giren fotoğraflar kurum sosyal medya ve web sitesinde yayınlanacaktır.
  • Katılımcılar bütün şartları kabul etmiş sayılırlar.

Kullanım hakları:

• Katılımcı, dereceye girmeye hak kazanmış yada dereceye girememiş olan fotoğrafının  / fotoğraflarının münhasır bir kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini; buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince dereceye giren fotoğrafının / fotoğraflarının çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için süresiz olarak Düzce Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğüne izin verdiğini kabul eder.

Seçici Kurul:

• Kenen GÖKTEPE Merkez Müdürü
  • Gülhan ZAFER Resim Öğretmeni
  • Nuriye CANKURTARAN Resim Öğretmeni
  • Füsun TAŞTEPE Sınıf Öğretmeni

Seçici Kurul en az dört üye ile toplanır ve seçici kurul tarafından yarışma sonrasında değerlendirme tutanağı hazırlanır.

Düzenleme Kurulu:

• İsa AKGÜN Müdür Yardımcısı
  • Selçuk MERAL Müdür Yardımcısı

Ödüller:

• 1. lik Ödülü 1000 TL
  • 2. lik Ödülü 750 TL
  • 3. lük Ödülü 500 TL.

Yarışma Takvimi: 05 Kasım 2022

Seçici Kurul Değerlendirmesi: Kasım ayı içerisinde

Sonuçların Açıklanması: Kasım ayı içerisinde

Yarışma sonuçları ve daha sonra yapılacak serginin duyurusu, aşağıda adı yazılı sitelerde yapılacaktır.

• Sonuçların açıklanmasından sergi ve ödüllerin takdimi Düzce Bilsem tarafından kasım ayı içerisinde planlanacaktır.
Yayın: 13.10.2022 - Güncelleme: 14.10.2022 17:54 - Görüntülenme: 282